Första delen i en ljudboksserie för skräck- och spänningsnoveller


Skräckkabinettet Volym 1

Silvermasken och andra berättelser

”Silvermasken” är en mångbottnad berättelse av Hugh Walpole om en äldre dam som faller offer för en  förslagen bedragare som dessutom har ett väldigt fördelaktigt utseende. Som en fluga fångad i ett spindelnät kan hon inte frigöra sig från sin välvilja gentemot den hypnotiskt vackre unge mannen, som sakta men säkert snärjer henne allt hårdare ...

I Martin Armstrongs ”Mannen som rökte pipa” söker en nattvandrare skydd undan ett oväder och knackar på dörren till ett ensligt beläget hus. Husets invånare, en piprökande gammal präst, är en mystisk figur som under nattens gång gör en fasansfull upptäckt.

Sist ut är en spökhistoria av klassiskt snitt, av genrens stormästare M R James, och som innehåller allt man kan önska sig av genren. I ”Vissla och jag kommer” hittar huvudpersonen en uråldrig visselpipa, vars säreget sorgsna ton lockar fram något ondskefullt ur det förgångnas skuggor ...

Format: Ljud

Antal timmar: 2t 3m

Släppmånad: augusti 2021

ISBN: 978-91-89302-01-3

Översättning: Thomas Warburton, Alvar Zacke, Olof Strandberg

Omslag: Jens Öhrström

Uppläsare: Jonas Bergström, Irene Lindh

Tre klassiska skräckberättelser samlade i en ljudbok, inlästa av två skickliga skådespelare. Walpole, James och Armstrong är spökgenrens mästare.
Martin Armstrong

Av Martin Armstrong, Hugh Walpole, M R James

Martin Armstrong (1882-1974), född i Newcastle i nordöstra England, är mest känd för sina berättelser men var också en aktad poet. ”Han som rökte pipa” är en gastkramande spökhistoria, som ursprungligen publicerades i General Buntop’s Miracle, en berättelsesamling från 1934.

Översättning: Olof Strandberg

Uppläsare: Jonas Bergström

Hugh Walpole

Foto: Bain News Service, publisher - Library of Congress Catalog

Av Martin Armstrong, Hugh Walpole, M R James

Hugh Walpole, föddes den 13 mars 1884 i Auckland, Nya Zeeland. Från 1909 och fram till sin död den 1 juni 1941 publicerade han en lång rad romaner, korta berättelser, pjäser och memoarer. ”Silvermasken” presenterades första gången i berättelsesamlingen All Souls’ Night (1933). Historien om Miss Sonia Herries fatala hjälpsamhet är omskakande och kusligt tidlös.

Översättning: Alvar Zacke

Uppläsare: Irene Lindh

M R James

Av Martin Armstrong, Hugh Walpole, M R James

Montague Rhodes James föddes 1862 i Kent i sydöstra England. Han är främst ihågkommen för sina gotiska spökhistorier som inspirerat såväl H P Lovecraft som Stephen King. ”Vissla och jag kommer” – eller ”Oh, Whistle, And I'll Come To You, My Lad”, som den heter i original, publicerades första gången i Ghost Stories of an Antiquary från 1904. M R James gick ur tiden den 12 juni 1936, men hans spökhistorier hemsöker oss än.

Översättning: Thomas Warburton

Uppläsare: Jonas Bergström

Stäng