Mörk, morbid och alldeles magisk


Verket

Finns i bokhandeln!

När Hanna en feberhet natt somnar ifrån sin bebis börjar underliga saker att ske. En ålderdomlig skallra dyker upp från ingenstans och pinglar kusligt när man leker med den. Lukten av brandrök gör sig plötsligt påmind och en kyla sveper genom lägenheten.

Hanna står ensam och tillvaron rämnar. Då träder Alona, "Djurens Jesus", fram för att rädda henne. Men  starka krafter sätter hela samhället i gungning. Polisen står maktlös och schäferhunden City Lights markerar på helt fel ställen ... Snart härjas Värmdölandet av gåtfulla bränder: V som i vansinniga; O som i ologiska.

Hur slåss man mot en osynlig fiende? Vad är det för eld som kryper ända in i själen? Och vilka är de mörka makter som hotar att förgöra oss?

Verket är en roman om vad som kallar på oss från det fördolda och om skapandets sällsamma kraft. Mörk, morbid och alldeles magisk.

 

 

Format: Hårdband

Antal sidor: 160

Släppmånad: januari 2024

ISBN: 978-91-89302-10-5

Omslag: Jonas Zeidlitz

Foto: Helene Ringberg

Varför pratar inte alla om Anna Ringberg hela tiden? Det borde de!Citationstecken

Ingvild H. Rishöi

Att skriva en modern spökhistoria där människor förnimmer saker de inte kan se, är ingen enkel uppgift. Det är lätt att bli banal, smålöjlig och placera sig farligt nära tramsigt hokus pokus. Men Anna Ringberg har förmågan att väva in det övernaturliga i en vardaglig och psykologiskt trovärdig kontext.Citationstecken

Magnus Utvik, Jönköpings-Posten

I Anna Ringbergs händer antar den korta berättelsen episka proportioner, och ’det vackra, vanhedrade Värmdölandet’ blir en rent magisk plats.Citationstecken

Johanna Käck, DN

I all sin märklighet påminner ”Verket” mig om så skilda kulturupplevelser som ”Twin Peaks”, den argentinska författaren Mariana Enriquez groteska skräcklitteratur och den medeltida konstnären Hieronymus Bosch knäppa helvetesmotiv. Men i slutändan är den, liksom alla verk värda namnet, något säreget.Citationstecken

Johanna Käck, DN

Anna Ringberg

Foto: Helene Ringberg

Av Anna Ringberg

Anna Ringberg, född 1980, debuterade 2010 med den kritikerrosade romanen Boys, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris och översattes till flera språk. 2017 utkom Till minne av Berit Susanne Fredriksson; Verket är hennes tredje roman.

Stäng