En förälskelse, en förbannelse och en ödesmättad fisketur


Att fånga en liten gädda

Finns i bokhandeln!

Elina Ylijaakos liv hänger på en skör tråd, eller snarare i en tunn fiskelina. Lyckas hon inte lura upp gäddan, som gömmer sig i den lilla tjärnen i närheten av familjegården i östra Lappland, kommer en förbannelse att drabba henne. Hon har tre dagar på sig innan allt är för sent. Gården och tjärnen är belägen långt ute i den finska lappmarkens otillgängliga och myggrika myrlandskap. Just denna sommar försvåras fiskafänget av att allehanda naturväsen och skogsvarelser vill vara med i leken. Fisketuren blir inte bättre av att en ung kvinnlig polis jagar Elina, som är misstänkt för ett mord. Poliskvinnan är henne hack i häl och kommer allt närmare Elinas förtrollade värld. Men vem jagar egentligen vem? I vilken ände av reven sitter betet?

Att fånga en liten gädda är en spännande och djärvt genreöverskridande blandning av fantasy, folksaga och naturskildring, som hyllats och prisbelönats och blivit en internationell succé, såld till 17 länder.

 

 

Format: Hårdband

Antal sidor: 304

Släppmånad: mars 2024

ISBN: 978-91-89302-11-2

Översättning: Emil Johansson

Omslag: Jonas Zeidlitz

En förälskelse, en förbannelse och en ödesmättad fisketur

Detta skruvade kärleksbrev till landsbygden lämnar ett bestående intryck.Citationstecken

Publishers Weekly

Juhani Karila har lyckats skriva en roman som blandar det bästa ur flera genrer, och Att fånga en liten gädda är mycket underhållande läsning.Citationstecken

Anna Nordh, BTJ-häftet nr 7, 2024

Juhani Karila

Foto: © Laura Malmivaara

Av Juhani Karila

Juhani Karila är född 1985 och från Finlands nordligaste stad Kemijärvi. Numera är han bosatt i Helsingfors och verksam som journalist och författare. Förutom romandebuten Att fånga en liten gädda har han publicerat två novellsamlingar som fått ett entusiastiskt mottagande, men Att fånga en liten gädda blev hans publika genombrott som författare. Boken har förärats med en rad litterära priser, översatts till ett flertal språk och sålt i drygt 30 000 exemplar i Finland.

Stäng