Passionerad kärleksvendetta


Det sjätte esset

Beth är sextio plus och har motvilligt gått i pension. Hon är frånskild sedan flera år och lever ett välbeställt liv på Östermalm i Stockholm. Fastän hon har ett brett socialt nätverk och inte lider någon materiell nöd så saknar hon ett sammanhang och känner sig tom och ensam. Därför blir hon både glad och smickrad när en väninna bjuder med henne i ett populärt bridgesällskap och hon invigs i spelets hemligheter. Glädjen blir emellertid kortvarig då hon utmanövreras av en svartsjuk rival som vill hämnas en påstådd flört med rivalens man. Beth svarar på detta fulspel genom att inleda en passionerad kärleksaffär med sin värsta motståndares make. Det leder i sin tur att Beth utsätts för en våldsam motattack. Beth beslutar sig för att ge igen med samma mynt men hämndplanen leder henne in på en farlig väg, kantad av droger, utpressning och våld, där insatserna blir allt högre och passagen ut allt trängre.

Det sjätte esset är första delen i en serie böcker där bridgespelets olika turer utgör en spelplan för intriger och dramatik, lust och hämndbegär.

Format: Danskt band

Antal sidor: 336

Släppmånad: juni 2024

ISBN: 978-91-89302-13-6

Omslag: Elina Grandin

En passionerad kärleksvendetta om Beth, sextio plus, där bridge spelar en central roll.
Tove Gyllenstierna

Foto: Gunilla Mild Nygren

Av Tove Gyllenstierna

Tove Gyllenstierna är journalist, redaktör och skribent. Hon har skrivit fackböckerna Nordiskt ljus hemma, 2004 och Designprinsen Sigvard Bernadotte, 2006 (båda på Bokförlaget Forum). Dessutom har hon varit redaktör och medskribent i många böcker i skilda ämnen.

Stäng