Bitsk spänningsroman


Dom som bet tillbaka

Som erfaren bartender har Gina lärt sig att upptäcka rovdjur, det vill säga den sortens män som drogar unga kvinnor på krogen genom att smyga ner "rape drugs" i deras drinkar. Gina har inga bevis som skulle hålla i en rättegång men hon har starka misstankar om vad som sker på krogen där hon jobbar när hon vänder ryggen till. Tillsammans med några förtrogna väninnor och en engagerad taxichaufför tar hon lagen i egna händer och ger sig ut på jakt efter rovdjuren. Gruppen får upp spåret från några förövare som drogar och för bort värnlösa tjejer som de sedan dumpar medvetslösa efter att ha filmat sina sexuella övergrepp. Filmerna drar in mycket pengar i ett slutet nätforum för män som delar en vidrig kvinnosyn. En av dessa förövare är en ansedd läkare som med hjälp av en datahacker kan gå obemärkt in i olika journalsystem för kvinnor med pyskisk ohälsa och välja ut nya, sårbara offer. De har dock inte räknat med Gina och hennes hemliga hämndkommando, som tycks ha funnit ett sätt att avslöja dem - och bita tillbaka.

Dom som bet tillbaka är en giftig cocktail av utsatthet, ondska och hämnd med en luttrad, kvinnlig bartender i händelsernas centrum - eller som spindel i nätet.

 

Format: Danskt band

Antal sidor: 200

Släppmånad: juni 2024

ISBN: 978-91-89302-12-9

Bartendern Gina och och några edsvurna bildar en hemlig organistation för att avslöja de män i krogmiljön som drogar och våldtar unga utsatta tjejer.
Marie Eriksson

Foto: Mauro Rongione

Av Marie Eriksson

Marie Eriksson är journalist och började sin bana på Sveriges Radio i Stockholm. Hon har gjort reportage om alltifrån diskriminering till kultur samt frilansat för dags- och fackpress. Dessutom är hon utbildad sommelier. Marie Eriksson är bosatt i Skåne. Dom som bet tillbaka är hennes första bok.

Stäng